Σύστηματα στο στοίχημα : d’alembert

Το σύστημα d alembert ήρθε στο προσκήνιο πριν από περίπου 250 χρόνια, προερχόμενο από το καζίνο και πιο συγκεκριμένα την ρουλέτα, όμως συνδέεται άμεσα θεωρητικά και πρακτικά με το στοίχημα και αποτελεί μια άριστη μέθοδο για την αύξηση του πονταρίσματος σε ήττα και μείωση στην νίκη ενός δελτίου.

Το d’ alembert στο στοίχημα θεωρείται μια μέθοδος συντηρητική και σχετίζεται με τους πιο εγκρατείς και συντηρητικούς παίκτες που δεν παίρνουν ρίσκα στο ποντάρισμα τους, έχοντας εξελιχθεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο γνωστά συστήματα στο στοίχημα.

Πρακτικά στο σύστημα d alembert αποτελεί μια πιο μετριοπαθείς παραλλαγή του συστήματος Martingale, ούσα μια από τις πιο απλές θεωρίες στο στοίχημα. Οι δυο αυτές θεωρίες συνδέονται από κάποια χαρακτηριστικά, αφού και τα δυο έχουν ως δομή αρνητικές ακολουθίες.

Ο Γάλλος μαθηματικός, φυσικός και φιλόσοφος  Jean-Baptiste le Rond d’Alembert είναι ο αποκλειστικός δημιουργός του συστήματος, όπου διέπρεψε ως μια εξέχουσα μορφή της Γαλλίας τον 18ο αιώνα. Γεννήθηκε στην πρωτεύουσα το Παρίσι το 1717 και απεβίωσε το 1783 έχοντας αφήσει σημαντική παρακαταθήκη μέσα από το σύστημα d alembert το οποίο εφαρμόζεται άριστα σε ρουλέτα, φρουτάκια, ποκερ και στοίχημα, ενώ επίσης χαρακτηρίζεται και ως σύστημα πυραμίδα αλλά και ως montant et demontant που έχει να κάνει με την μείωση και την αύξηση στοιχήματος. Στα πρόσημα επίσης αυτής της εξέχουσας Γαλλικής μορφής είναι και η δημιουργία της γνωστής εγκυκλοπαίδειας σε συνεργασία με τον επίσης Γάλλο φιλόσοφο Denis Diderot.

Σύστημα d alembert η θεωρία

H εν λόγω μέθοδος σχετίζεται άμεσα με την θεωρία της καθυστέρησης στα τυχερά παιχνίδια και πιο συγκεκριμένα στην σκέψη πως ένα γεγονός που έχει να συμβεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει περισσότερες πιθανότητες να συμβεί από κάποιο άλλο γεγονός που συνέβη στο κοντινότερο παρελθόν.

Πάντα λοιπόν με αυτήν την τακτική όπου βασίζεται στην λογική ότι στην φύση υπάρχει ισορροπία, εφόσον ρίξουμε ένα νόμισμα και έρθει κορόνα, τότε οι πιθανότητες στην επόμενη ρίψη να έρθει γράμματα είναι σαφώς περισσότερες, όπως και στο στοίχημα όπου ένα σε ένα αρχικό ποντάρισμα σε ένα ματς έρθει G/G την πρώτη φορά, στο αμέσως επόμενο που θα επιλεγεί οι πιθανότητες να έρθει G/G είναι λιγότερες σε αντίθεση με αυτές του N/G.

Με αυτή την θεωρία λοιπόν μακροπρόθεσμα όλα τα γεγονότα έρχονται σε ισορροπία Σε βάθος χρόνου λοιπόν τα σημεία που θα επιβεβαιωθούν στα επιλεγμένα παιχνίδια, θα μοιράζονται ανάμεσα σε G/G και N/G, με τον παίκτη να κινείται αναλόγως, έχοντας σημαντικές πιθανότητες να περιορίσει την ενδεχόμενη χασούρα, αυξάνοντας παράλληλα τα κέρδη.

Η αύξηση στα στοιχήματα έρχεται πιο αργά με το σύστημα d’ alembert παρά με αυτό του Martingale, και αυτό είναι κάτι που το καθιστά περισσότερο συντηρητικό και ασφαλές, αφού το στοίχημα στις περισσότερες φορές δεν ξεφεύγει. Πιο συγκεκριμένα αποτελεί σε μεγάλο βαθμό πλεονέκτημα, αλλά και οι απώλειες αναπληρώνονται πιο αργά. Το σημαντικό είναι πως το μέγεθος μιας τυχόν ζημιάς είναι αρκετά λιγότερο καταστροφικό σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνεται το ποντάρισμα συνεχόμενες φορές.

Ο μεγαλύτερος στόχος λοιπόν στο ποντάρισμα στοιχήματος είναι η ελαχιστοποίηση των ζημιών στους παίκτες, με την εφαρμογή να βασίζεται στην θεωρία της καθυστέρησης, μέσω της αύξησης στο αρχικό ποσό κάθε φορά που χάνουμε και της μείωσης στο ποσό πονταρίσματος κάθε φορά που κερδίζουμε.  Η τεχνική αυτή λοιπόν δίνει την δυνατότητα στον παίκτη να κρατήσει ένα ποσό από τα κέρδη του, αντισταθμίζοντας παράλληλα την χασούρα από υψηλότερα πονταρίσματα που χάθηκαν σε σταδιακό επίπεδο.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια θεωρία απλούστατη πρακτικά, με τον παίκτη να μειώνει στο μισό το αρχικό ποσό που πρόκειται να διαθέσει, ενώ στην ήττα το αυξάνει στο ελάχιστο, παίρνοντας έτσι κάποιον έλεγχο στο στοίχημα του.

Σύστημα d’ alembert εφαρμογή στο στοίχημα

To d alembert στο στοίχημα αποτελεί ένα σύστημα που μπορεί να εφαρμοστεί τόσο από πρωτάρηδες, όσο και από έμπειρους παίκτες.

  • Επιλέγουμε ένα συγκεκριμένο ποσό για ποντάρισμα.
  • Σε περίπτωση που κερδίσουμε το μειώνουμε στο μισό για το επόμενο στοίχημα.
  • Στην ήττα το αυξάνουμε μια μονάδα.

Η εν λόγω τακτική όπως αναφέραμε πιο πάνω βασίζεται σε μακροχρόνιο ορίζοντα πιθανοτήτων, σύμφωνα με τον οποίο υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ήττας στο στοίχημα αν έχουμε κερδίσει στο προηγούμενο και το αντίστροφο.

Παράδειγμα:

  • Ορίζουμε ως αρχικό ποσό σε ένα στοίχημα τα 10 ευρώ.
  • Σε ενδεχόμενο νίκης στο πρώτο ποντάρισμα, το ποντάρισμα παραμένει στο ίδιο επίπεδο.
  • Αν το στοίχημα χαθεί, τότε το αμέσως επόμενο ποντάρισμα ανεβαίνει κατά 10 ευρώ. Αυτό εφαρμόζεται σε κάθε χασούρα. Όταν ο παίκτης κερδίσει μειώνει το ποντάρισμα κατά 10 ευρώ, με στόχο να φθάσει και πάλι στο αρχικό που αποτελεί το μικρότερο δυνατό κεφάλαιο.

Χρειάζεται υπομονή όπως γίνεται αντιληπτό, αφού το σύστημα d’alembert θέλει εγκράτεια και σωστή σκέψη από τους παίκτες, αφού πολλές είναι οι φορές που παρασυρόμαστε στις επιλογές στοιχήματος. Είναι κατάλληλο για παίκτες που παίζουν με μικρό κεφάλαιο και θέλουν να το διατηρούν για αρκετό χρονικό διάστημα. Το ακολουθούν κατά κύριο λόγο άτομα που δεν ρισκάρουν στο κομμάτι του στοιχήματος, χωρίς να βασίζονται σε νικηφόρα σερί.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στο σύστημα d’alembert

Όλες οι θεωρίες και οι στρατηγικές έχουν συν και πλην, με το σύστημα d’alembert να μην αποτελεί εξαίρεση του κανόνα. Στα πλεονεκτήματα συγκαταλέγεται αρχικά πως δίνεται η δυνατότητα χρησιμοποίησης από παίκτες που δεν διαθέτουν κάποιο μεγάλο κεφάλαιο, συμμετέχοντας ενεργά στα παιχνίδια όπου μπορούν να περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο της απώλειας στοιχήματος.

Επιπλέον εφαρμόζεται απλούστατα, χωρίς την απαίτηση μεγάλων γνώσεων για τις ομάδες της αναμέτρησης σε κατηγορίες όπως φόρμα, απουσίες και γενικότερη εικόνα. Ο παίκτης θα πρέπει να επιλέξει δυο αγορές με απόδοση ισάξια η μεγαλύτερη του 2,00 για να παραμείνει ακόλουθος σε αυτήν την στρατηγική.

Σε μέρες που το κουπόνι είναι γεμάτο μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα για στοιχηματισμό με περισσότερη ευκολία, ενώ παράλληλα δεν αφήνει τον παίκτη να παρασυρθεί σε μεγάλα πονταρίσματα, αυξάνοντας όμως την αυτοπεποίθηση του για νίκη στο επόμενο στοίχημα.

Στα μειονεκτήματα μπορεί να συμπεριληφθεί η αυστηρότητα που διακατέχει το σύστημα d’alembert, όπου βάζει τον παίκτη σε ένα μοτίβο υπομονής και αυτοσυγκράτησης για να ποντάρει σωστά. Το κέρδος σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ μικρό σε σχέση με το μέγεθος των πονταρισμάτων, ενώ η πολυσυζητημένη ισορροπία της φύσης δεν είναι καθόλου εύκολο να εφαρμοστεί ιδιαίτερα στο άμεσο μέλλον, με τον παίκτη να χρειάζεται αρκετή αναμονή και υπομονή για να δει ένα αξιοσημείωτο κέρδος από τα στοιχήματα.

Παραλλαγές στο σύστημα d’alembert

Σαφώς και οι διαφοροποιήσεις του συστήματος είναι κάτι φυσιολογικό, όπως σε κάθε θεωρία για να αποδώσει καλύτερα. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να αυξήσετε τα πονταρίσματα κατά δυο μονάδες, μετά από κάθε στοίχημα, αυξάνοντας τις πιθανότητες για νίκη, όταν τα αποτελέσματα εναλλάσσονται τακτικά μεταξύ κερδισμένων και χαμένων. Σε αυτήν την περίπτωση θα χάσετε περισσότερα με ένα αρνητικό σερί.

Επίσης είναι εφικτό να οριστεί ένα επίπεδο πονταρισμάτων στο οποίο από και έπειτα θα σταματήσετε να αυξάνετε τα στοιχήματα για να επιστρέψετε στο αρχικό σας, κάτι που σημαίνει πως μπορείτε να αποφασίσετε να μην πάτε ποτέ πιο ψηλά από πέντε φορές το βασικό σας παίξιμο, μειώνοντας τις απώλειες σας σε περίπτωση διαδοχικών ηττών, όμως παράλληλα θα μειώσει αισθητά τις πιθανότητες ανάκτησης της χασούρας.

Πηγή : Σύστημα d’alembert στο στοίχημα